fylld



Fylld fläskfilé

Fläskfilén

fläskfile
brieost
vitlök
salt
peppar
paprika krydda


Gör såhär:
Sätt ugnen på 200grader.
"Rensa" fläskfilén och gör en skåra i mitten över hela filen som nästan går helt igenom. Krydda och bryn fläskfilen i en stekpanna tills att den har fått en fin färg. Skär upp några skivor utav osten och ta bort dem "hårda" kanterna. Ta sedan upp köttet den och fyll med brieost och toppa med riven vitlök. Ställ in fläskfilen i ugnen i ca 30min (beror på hur mycket du har brynt den)
Servera med sallad och creme fraiche toppad med flingsalt och peppar.

tacopay


Tacopaj

Pajdeg
3 dl vetemjöl
½ tsk salt
¾ dl olivolja
½ dl vatten

fyllning

500 g blandfärs
vitlök
1 burk majs
1 påse tacokryddning (utblandning med vatten som det står på förpackningen)

2 tomater
2 dl creme fraiche (lr så mycket så att det täcker)
2-3 dl riven ost

Gör såhär:

Pajdeg: Blanda vetemjöl och salt i en bunke. Rör ihop med olivoljan. Tillsätt vattnet och rör tills det blir som en deg. Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda skalet i ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.

Fyllning: Stek köttfärs och den pressade vitlöken tills att färsen nästan är klar. Häll sedan över tacokryddan + vattnet och majsen. Låt köttfärsen bli klar och  häll sedan blandningen i pajskalet.

Skär tomaterna i mindre bitarna. Sprid ut tomaterna över köttfärsen. Bred ut crème fraichen över köttfärsblandningen och strö över osten.Ställ in i ugnen i ca 15 min eller tills att den har fått lite färg...

This is it

Ikväll har den premiär!


I don´t remeber you.


ett välbehövligt skratt


Is this the world we created.

Champions of Rock


Promenad i Stigtomta för att hitta struts


jag borde egentligen...

Nu är jag tillbaka från massa äventyr! Veckorna bara rusar iväg och det är bara 41 dagar kvar tills att jag flyttar tillbaka till Göteborg... Det ska bli skönt men kommer ändå att kännas så konstigt. Jag har nu bestämt mig för vilken byrå som jag ska vara på, det kommer att bli tjuge22. Tror att det kommer att passa mig super, den är lite mindre än den andra som jag hade fått på så nu hoppas jag att jag valde rätt bara :) Ibland är det inte bra att få för många alternativ, men denna gången var det nog bra på att gå på det sista mötet och se vad det fanns för erbjudanden där. Så nu drar LIA´n igång den 30 november, längtar. Nu den senaste tiden har jag haft fullt upp med det skarpa projektet, det går väldigt bra. Och nu har även Champions of ROCK vart, kan inte beskriva hur bra det va. Jag satt med ett leénde hela tiden och kunde inte dra ner mungiporna :D Har också fått köpt en ny vinterjacka som jag är väldigt väldigt nöjd med. Den är grå och duniig, en varm jacka för en gångs skull... Bilder och ljud kommer i ett senare inlägg.

Nu borde jag egentligen börja med städningen igen för snart så ska Moa komma hit och vi ska besöka strutsarna (om vi hittar) och hoppas på att det är öppet!

rosigt röda



Om jag har lövbiff i min frys så ska jag laga detta när jag kommer hem
från skolan, mumsigt gott!

elg

Jösses en sådan helg! Det har vart regn, dryck, mathelg, svampplockning i skogen, älg, kortspel, räkning utav djursorter, pepparkaksballerina, nyplockade äpplen och trevligt sällskap. Ja det är min helg i en förkortning :)

Jag har haft en bra helg, full fart liksom. Några saker som gjorde mig riktigt glad och några som gjorde mig lite ledsen när folk inte tänker på vad som kommer ut ur deras mun. Okej, jag vet att det kan slinka ut ord från mina små läppar runt min mun ibland också som egentligen ska stanna inne i min kropp, MEN jag säger inte sådana saker som sårar på det sättet (hoppas jag). Nu har mina hosta kommit tillbaka rejält och jag vill ha min hostmedicin som står i kylskåpet hemma i gbg. Nu är det sporten på TV´n och jag är supertrött. Sovit runt 4 timmar inatt, fattar inte varför jag inte kan sova längre än till halv sju, så har det vat hela veckan för mig.
Nu kommer det ett inslag om Danmark-Sverige matchen som spelas på lördag och jag längtar till helgen så mycket! Då är det fotboll som gäller och jag ska vara där på plats! :)
Nu ska vattenkokarn gå igång igen så att jag får upp värmen och slutar att huttra.


Ett recept kommer också! gjorde detta för någon vecka sedan och jag tycker att det blev mumsigt.



Stekt grönsaksblandning med lax och spaghetti
Lax
morötter
harricot verts
champinjoner
salt, peppar och sambal olek
Spaghetti
Ruccola

Skiva lax, champinjoner och morötter. Stek kycklingen så att den nästan är klar och krydda. Lägg i chaminjonerna och morötterna.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. När det är 1-2 minuter kvar på pastan lägger du i harricot vertsen och låter koka med.
När pastan är klar lägger du allt i stekpannan och blandar ihop det. Servera på en bädd utav ruccola sallad.

Smaklig måltid!